Recitační soutěž

Letos jsme s organizací školního kola recitační soutěže neotálely. Věděly jsme, že máme mezi přihlášenými dobrovolníky šikovné a nadějné recitátory, a tak jsme se v příjemném prostředí auly polytechnického centra sešli již v úterý 27. února.

Soutěžilo se opět ve dvou kategoriích. Tentokrát ovšem mladší žáci jednoznačně zastínili ty starší, a to počtem účastníků i uměleckými výkony. Nejvíce nás ohromili recitátoři z 6. tříd. Vybrat mezi nimi vítěze nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se porota složená z vyučujících českého jazyka a dvou žáků z 9. B rozhodla takto: na 1. místě se umístila Tereza Zelinková z 6. B s básní První dopis mamince od Jaroslava Seiferta, 2. místo obsadil Jiří Mareš z 6. A s básní Popelka od Miloše Kratochvíla. Třetí místo patří Michaele Liškové za přednes básně Moje tužka ušatá od Jana Vodňanského.

Porota udělila i tři zvláštní ceny. Diplom za odvahu získal ukrajinský žák Jura Riško za recitaci české básně Odemyky zamyky od Jiřího Žáčka. Další dvě ceny získali Ella Rybová a Tobiáš Topinka, kteří v nepočetné kategorii starších žáků předvedli velmi příjemné výkony.

Všem dětem děkujeme za snahu, účast a odvahu a budeme se těšit na umělecké přednesy Terezky Zelinkové a Jirky Mareše, kteří budou naši školu reprezentovat na oblastní přehlídce dětských recitátorů v Ústí nad Orlicí 21. března 2024.

Za učitelky českého jazyka N. Semerádová

Copyright (c) ZŠ Dobrovského 630, Lanškroun. All rights reserved.