Jaro ve 2. B

V pondělí před Velikonocemi jsme měli projektový den, tentokrát jarní na téma Včely. Děti pracovaly ve skupinkách a na závěr dne každá skupina vytvořila veliký plakát se všemi informacemi, které jsme se postupně dozvěděli. Na svačinu jsme si dali rohlík s medem, měli jsme i včelí úly a super lízátka. Přečetli jsme si o stavbě těla, členech včelího společenství, prospěšnosti včel, výrobě medu nebo dalších včelích zajímavostech. Podle podrobného popisu děti kreslily včely a vyráběly jim včelí plástve. Nakonec jsme si poradili s velikým kvízem o získaných znalostech. Z tajenky jsme se dozvěděli, že v minulosti lidé sladili jídlo pouze medem.

Další předvelikonoční dny jsme věnovali výrobě jarních dekorací. Kraslice jsme letos zdobili pomocí drobného koření a potravin – použili jsme proso, mák, ovesné vločky a majoránku, rýži. Na vyfouknuté vajíčko jenom pomocí štětce a lepidla Herkules namalujeme požadovaný vzor a posypeme. Dobře vypadají obyčejné proužky, puntíky, spirály. Do květináčů jsme si naseli řeřichu a z barevného papíru jsme vyrobili zápich a velikonoční přání v jednom: barevného kohouta s ocasem z opravdového peří. Těsně před Velikonoci jsme si pochutnali na dobrotách od 7. B. V anketě mohly děti rozhodovat, komu chtějí výtěžek charitativního prodeje věnovat.

Apríl letos připadl přímo na Velikonoční pondělí, proto jsme si Pyžamový den udělali až v úterý. Celý den jsme si pohověli v pyžamech a županech, děti představily svoje postelové plyšáky. V aprílovém textu jsme hledali skrytá slova, hráli si s ozvěnou na rýmování, opravovali popletená přísloví a v tělocviku se vyřádili na opičí dráze. Velké nadšení vzbudilo psaní opačnou rukou a psaní poslepu. A naprosto nejlepší byla pohádka o Karkulce, do které děti vymýšlely legrační nesmysly. 

Za 2. B M. Látrová

 

Copyright (c) ZŠ Dobrovského 630, Lanškroun. All rights reserved.