Burza knih na Dobráku

V úterý 7. května proběhla na naší škole burza knih s charitativním účelem vykonat dobrý skutek. Této akce předcházela sbírka nepotřebných knih a stolních her.

Mnohokrát děkujeme všem, kdo se nějakým způsobem zapojili rodičům žáků naší školy, domovu důchodců v Lanškrouně a všem zaměstnancům školy.

Výdělek, neuvěřitelných 3900,- Kč, byl věnován organizaci „Člověk v tísní“ - na záchranu dvou podvyživených dětí z Afriky, 10 000 litrů pitné vody pro lidi v krizi a na bezpečný porod, který zachraňuje maminky i děti.

Jsme rádi, že díky této sbírce pomůžeme někomu změnit život k lepšímu, nebo dokonce zachránit. V zemích Afriky či Asie, kde působí organice „Člověk v tísní“, i pitná voda nebo výživová pasta, která léčí dětskou podvýživu, může hodně změnit život jednoho člověka k lepšímu.

Zůstalo nám z burzy spousta knih, proto jsme se rozhodli zřídit u nás ve škole „Toulavou knihovnu“, kde si žáci naší školy mohou půjčit knihy na čtení.

Říka se, že darování přináší radost a činí lidi šťastnějšími, vyplavuje endorfiny a zlepšuje karmu. A o tom jsme se přesvědčili.

Taťjana Ilčíková a třída 8. A

Copyright (c) ZŠ Dobrovského 630, Lanškroun. All rights reserved.