Pohádková zahrada

V rámci akce Věda u školy probíhá v odpoledních hodinách také Veselá zahrada pro všechny děti ze školní družiny i blízkého okolí. Tentokrát jsme zvolili téma Pohádková zahrada.

Sešli jsme se ve čtvrtek 6. 6. 2024 v 13.00 hodin na školní zahradě, kde nám celou akci odstartovalo III. oddělení Sluníčka se svým vystoupením. Seznámili jsme děti s odpoledním programem a také s tím, jaké pohádkové postavičky na zahradě potkají. Napověděla jim jednoduchá hádanka např. „Má na nose bradavici, nepořádek ve světnici. Do chaloupky z perníku, přiláká tě v mžiku. Kdo je to?“ nebo „Sedm krků a dvě křídla, sedm tlam chce spousty jídla. Chrlí oheň, dýmu mrak, je to sedmihlavý ……“. Pak děti dostaly kartičky a mohly se vydat na stanoviště plnit dané úkoly. U Popelky přebíraly čočku a kukuřici, u loupežníků střílely prakem na cíl, s ježibabami se proletěly na koštěti, princezny je naučily chodit vzpřímenou chůzí s knihou na hlavě, u draka shazovaly 7 dračích hlav, obr je učil chodit na chůdách, u vodníka si chytily rybičku (dušičku), klaunovi házely míčky do pusy a s čerty si zařádily v pytli. Taneční vystoupení mravenečků z I. oddělení a pirátek z II. oddělení vyplnilo zábavný program, během kterého se vystřídalo téměř 120 dětí. Za splněné úkoly si děti mohly vybrat drobnou odměnu.

Celé odpoledne nám počasí přálo a mohli jsme si tak užít báječné odpoledne. Děkujeme všem pohádkovým postavičkám, že ho mohly sdílet s námi 😊.

Za vychovatelky M. Kroulíková

Copyright (c) ZŠ Dobrovského 630, Lanškroun. All rights reserved.